Walentynki

VALENTINE`S CUPCAKES - RED VELVET


 




Składniki:
CIASTO Red Velvet:
* 2,5 szklanki mąki pszennej
* 2 łyżki kakao
* szczypta soli
* 1 szklanka cukru
* 1,5 szklanki oleju
* 2 jajka
* pół łyżeczki barwnika spożywczego czerwonego (w żelu)
* opakowanie cukru waniliowego
* 1 szklanka gęstego jogurtu (lub maślanki/kefiru)
* 1,5 łyżeczki sody
* 2 łyżki białego octu

KREM:
* serek mascarpone
* 5 łyżeczek cukru pudru
Piec w temp. 180 stopni C / 20-25 min. (do suchego patyczka)
1. Przesianą mąkę wymieszać z solą. 2. W osobnym naczyniu zmiksować olej z cukrem i dodawać po jajku. 4. Dodać cukier waniliowy i barwnik spożywczy. 5. Do masy na przemian dodawać jogurt i mąkę ( stale miksując). 6. W małej misce wymieszać sodę z octem - ma powstać pianka), dodać ją do ciasta i wmiksować na wolnych obrotach.

"Przez żołądek do serca"

ZAPROSZENIE NA ŚLUB W STYLU VALENTINE




KARTKI WALENTYNKOWE













 

Komentarze

Popularne posty